בריטניה, צרפת וגרמניה מצטרפות לאו"ם בהוקעת ישראל כמפרה היחידה בעולם של זכויות בריאות

Sweden WHO 2016

     הנציג השוודי מצטרף לבריטניה, צרפת, גרמניה ומדינות נוספות באיחוד האירופי בהוקעת ישראל בעצרת השנתית של ארגון הבריאות העולמי

 

ז'נבה, 25 במאי – בריטניה, צרפת, גרמניה ומדינות נוספות באיחוד האירופי הצביעו אתמול בעד החלטת או"ם, שעברה בעזרת קבוצת המדינות הערביות והמשלחת הפלסטינית, בה הופנתה אצבע מאשימה כלפי ישראל בעצרת השנתית של ארגון הבריאות העולמי (WHO) כמפרה הבלעדית של הזכות ל"בריאות הנפש, הגוף, והסביבה". בנוסף, הוסמכה וועדה מטעם הארגון על מנת לחקור ולדווח על "המצבים הבריאותיים בשטחי פלסטין הכבושה והגולן הסורי הכבוש", והוחלט כי הנושא יעמוד שוב על סדר היום, באסיפה שתתקיים בשנה הבאה.


לעומת זאת ובניגוד לכך, העצרת הכללית של האו"ם לא התייחסה כלל לבתי חולים בסוריה אשר הופצצו על ידי מטוסי קרב סוריים ורוסים, או מיליוני תימנים שגישה למזון ומים נמנעת מהם בשל הפצצות ומצור בהובלת סוריה, ובכלליות לא הועברה כל החלטה על מדינה אחרת בעוֹלָם. מתוך 24 הנושאים שעלו על סדר יומה של האסיפה, רק אחד, נושא מס' 19 נגד ישראל, התמקד במדינה מסוימת.


"האו"ם הגיע לשיאים חדשים של אבסורד היום," אמר מנכ"ל UN Watch, הלל נוייר. "על ידי חקיקת החלטה אשר מאשימה את ישראל בהפרת זכויות הבריאות של הסורים בגולן, כאשר במציאות בתי החולים בישראל ממשיכים להעניק טיפולים מצילי חיים עבור סורים שנמלטו לגולן מהתקפותיו הברבריות של משטר אסד".

"בושה שבריטניה, צרפת וגרמניה מעודדות מחטף כזה באסיפת הבריאות העולמית השנתית, אשר גוזל זמן, כסף ומשאבים מסדרי עדיפות עולמיים, על מנת לנהל רדיפה פוליטית נגד ישראל, במיוחד כאשר, במציאות, כל מי שאי פעם נכנס לבית חולים ישראלי או מרפאה יודע שהם מעניקים שירותי בריאות ברמה בינלאומית לאלפי פלשתינים,  ולסורים שנמלטו מפני אסד", הוסיף נוייר.

"במקביל", אמר נוייר, " UN Watch משבחת את העמדה העקרונית שנקטה ארה"ב, קנדה, אוסטרליה, פרגוואי, גואטמלה, מיקרונזיה ופפואה גינאה החדשה להצטרף לישראל ולהתנגד להנצחת נושא בעל אג'נדה פוליטית." ארה"ב וקנדה נטלו את רשות הדיבור ויצאו בהתנגדות חריפה נגד התרגיל האנטי-ישראלי.


ההצבעה התקבלה ברב של 107 קולות, 8 נמנעים ו-58 נעדרו. ההחלטה קוראת להגשת דו"חות על שורה של הפרות ישראליות לכאורה, כולל דו"ח על "השפעת הכיבוש הממושך והפרת זכויות האדם על בריאות הנפש, הגוף והסביבתית בשטחי פלסטין הכבושה".

 

בהחלטה הכתובה אומצו גם שלושה דו"חות שהתקבלו בהחלטה של השנה שעברה בחסות המדינות הערביות:  "הערכת שדה" על "המצב הבריאותי בשטחים הפלשתינים הכבושים", דו"ח דומה שנכתב על ידי מנכ"ל ארגון הבריאות העולמי, ודוח דומה של מזכירות ארגון הבריאות העולמיות.

 

לקריאה נוספת

UN Watch