עדכון: UPDATE: בעוד אתר החדשות NRG דיווח הבוקר כי הפלסטינים ביטלו את ההצבעה היום באונסק"ו על טיוטת הצעת ההחלטה המתכחשת להיסטוריה יהודית ונוצרית בירושלים, למעשה ההצבעה נדחתה ועשויה כנראה להתקיים מאוחר יותר היום.
ב- NRG דווח כי דקות לפני הדיון הצפוי הבוקר על טיוטת הצעת ההחלטה הפלסטינית-הירדנית, ארגון האו"ם לחינוך, המדע והתרבות ביטל את ההצבעה, ככל הנראה משום שהפלסטינים פחדו להפסיד", בכל אופן ההצבעה עשוייה להתקיים מאוחר יותר היום.
21 המדינות החברות בוועדה למורשת עולמית הן: אנגולה, אזרבייג'ן, בורקינה פאסו, קרואטיה, קובה, פינלנד, אינדונזיה, ג'מייקה, קזחסטן, כווית, לבנון, פרו, הפיליפינים, פולין, פורטוגל, דרום קוריאה, תוניסיה, טורקיה, טנזניה, וייטנאם וזימבבואה.
ראיון בנושא עם הלל נוייר, מנכ"ל UN Watch אמש ב- i24 News :
הטיוטה שנויה במחלוקת. ארגון כלב השמירה, UN Watch, היושב בז'נבה הביע השבוע דאגה כי אונסק"ו תלבה הסתה לאלימות נגד יהודים, ותגדיל את השלילה הפלסטינית לזכויות דת ותרבות יהודיות, על ידי אימוץ טיוטת הצעת החלטה ערבית-ממומנת המטילה ספק או מתעלמת מהקשר היהודי לכותל המערבי והר הבית.
טיוטת המסמך הירדני-פלסטיני בנושא העיר העתיקה בירושלים, נצפתה על ידי UN Watch, הוגש לוועדה למורשת עולמית המונה 21 חברים, המתכנסת במשך עשרת הימים הקרובים באיסטנבול לרגל המושב השנתי ה -40 שלה.
"ההחלטה הזאת משלהבת, מסוכנת ומעודדת את גל הדקירות והירי הפלסטיני בירושלים ובחלקים אחרים של ישראל בשנה האחרונה, שהחלו בגין טענות שווא כי ישראל מתכוונת לפגוע המסגדים הקדושים," אמר הלל נוייר, מנכ"ל ארגון UN Watch.
תחת הסתה וקריאה לקרב "מסגד אל-אקצה בסכנה" בספטמבר על ידי הפתח, החמאס והג'יהאד האיסלאמי, החל גל של פיגועי טרור ברחבי הארץ שהחלו בהר הבית ובמזרח ירושלים. לפחות 40 נהרגו ויותר מ -500 נפצעו. ההתקפות הפלסטיניות כוללות 155 דקירות, 96 מקרי ירי, 45 פיגועי דריסה ופיגוע תופת באוטובוס אחד.
הטיוטה הנוכחית שנמצאת בפני אונסק"ו כוללת את השפה הבעייתית הבאה:
– הטיוטה מתייחסת עשר פעמים לאל-חרם אל-שריף, המונח האסלאמי להר הבית, מבלי להזכיר כלל כי הוא המקום הקדוש ביותר ליהדות. זהו חלק מקמפיין גדול באו"ם, ובמיוחד באונסק"ו, לאסלם אתרים היסטוריים השייכים לדתות אחרות. הטיוטה המוצעת השנה אפילו יותר קיצונית מאשר ההחלטה שאומצה בשנת 2015. הגרסה החדשה עושה שלוש פעמים שימוש במונח האסלאמי בוראק פלאזה תוך שימוש בשם המקביל "הכותל המערבי" במרכאות, ברמיזה לספקנות או לחוסר אמון לגבי מה הוא האתר הכי קדוש עבור מתפללים יהודים למעלה מאלפיים שנה, ועל הקשר של הכותל המערבי לבית המקדש היהודי הקדוש שנחרב בשנת 70 לספירה, שהחליף את המקדש שבנה המלך שלמה ונחרב בשנת 586 לפנה"ס. ההחלטה של שנה שעברה בקשה לצמצם את הקשר היהודי על ידי הצבת השם הכותל בסוגריים אחרי המונח האיסלמי, אולם השימוש החדש במרכאות מעצים את ההתכחשות המפורסמת שקודמה על ידי צוות המשא והמתן של יאסר ערפאת בקמפ-דייוויד, ואשר ממשיכה בהצהרות הרשות הפלסטינית.
-ישראל, מוזכרת לאורך הדו"ח כ"המעצמה הכובשת" בירושלים, ונקראת לשמור על "מעמד הסטטוס קוו ההיסטורי", בתוספת המילה החדשה "ההיסטורי" -שינוי מהטקסט של השנה שעברה- המרמז על שינוי מאז 1967 .
-הרכבת הקלה של ירושלים, אשר בשימוש יומיומי בין היתר על ידי אלפי תושבים ערבים, הנה בעלת "השפעה מזיקה" על "השלמות הויזואלית" ו "האופי האותנטי" של חומות העיר העתיקה בירושלים, אף על פי שהמסלול עובר דרך כביש קיים ומקלה על ההסעה למבקרי בני כל הדתות.
21 חברי הוועדה למורשת עולמית של אונסק"ו הם: אנגולה, אזרבייג'ן, בורקינה פאסו, קרואטיה, קובה, פינלנד, אינדונזיה, ג'מייקה, קזחסטן, כווית, לבנון, פרו, הפיליפינים, פולין, פורטוגל, דרום קוריאה, תוניסיה, טורקיה, טנזניה , וייטנאם, וזימבבואה.
אונסק"ו וישראל
אונסק"ו עשויה להיות סוכנות האו"ם האנטי- ישראלית ביותר מכל סוכנויות האו"ם. בשנה רגילה, גופי חקיקת הארגון יגנו את ישראל לפחות עשר פעמים או יותר, ללא כל אימוץ ביקורת עבור כל מדינה אחרת בעולם.
לדוגמה:
-בשנת 2009, אונסק"ו אמצו 10 החלטות נגד ישראל (שמונה בישיבות 181 ו 182 של מועצת המנהלים, ושתיים בישיבה ה -35 של הוועידה הכללית).
-בשנת 2010, אונסק"ו אמצו 10 החלטות נגד ישראל בישיבות 184 ו 185 של מועצת המנהלים.
-בשנת 2011, אונסק"ו שוב אמצו 10 החלטות נגד ישראל בישיבות 186 ו 187 של מועצת המנהלים ושתי החלטות נגד ישראל בישיבת ה -36 של הוועידה הכללית.
במהלך אותו פרק זמן, בחנה UN Watch t את כל החלטות מועצת המנהלים של אונסק"ו וארגון אונסק"ו החלטות הוועידה הכללית הראו כי לא נמצאה אפילו מדינה אחת אחרת בעולם אשר ספגה ביקורת אפילו פעם אחת.