המשטרה הטורקית נוקטת באלימות נגד מפגינים במהלך הפגנה
על חופש העיתונות, אנקרה, 27 בנובמבר, 2015
ז'נבה, 31 ביולי, 2016 – UN Watch קורים לארה"ב, שוודיה ושווייץ להסיר את טורקיה מקבוצות הליבה של האו"ם בהן היא חברה משותפת, בפרט מקבוצות העוסקות בזכויות אדם באינטרנט ומחאות לא אלימות.
"לא יעלה על הדעת כי, בזמן שאנו עדים לאחד מציד המכשפות הגדול בהיסטוריה, טורקיה ממשיכה להיות חלק מקבוצות-הליבה של האו"ם בנושאים כגון חופש אינטרנט ומחאות לא אלימות", אמר ההלל נוייר, מנכ"ל UN Watch – ארגון זכויות אדם היושב בז'נבה.
קבוצות הליבה הן קבוצות של ממשלות היוזמות ומניחות החלטות על השולחן בנושא מסוים. קבוצת הליבה על ההחלטה "לקידום, ההגנה להנאה מזכויות אדם באינטרנט" מורכבת מברזיל, ניגריה, שוודיה, תוניסיה, ארה"ב וטורקיה, ואילו תחת הכותרת "הקידום וההגנה על זכויות אדם בהקשר של מחאות לא אלימות " כוללת את קוסטה ריקה, שוויץ וטורקיה.
באסיפת מועצת זכויות האדם ביוני 2016, טורקיה מילאה תפקיד מרכזי בניסוח החלטה על חופש האינטרנט, אשר "מגנה באופן חד משמעי נקיטת צעדים שנועדו למנוע בכוונה או לשבש גישה או הפצת מידע באינטרנט תוך הפרה של המשפט הבינלאומי בדבר זכויות האדם "ו" קוראת לכל המדינות להימנע ולהפסיק צעדים כאלה".
דיכוי חירויות אינטרנט הוא חלק מהניסיון רחב יותר, שיטתי שנועד להקשות על חופש הביטוי בטורקיה. מאמצים אלה הגיעו לשיא בחודש מרץ 2016, כאשר הממשלה השתלטה על העיתון הגדול ביותר בטורקיה, זמאן. הפעולות נתקלו בגינוי תקיף, כולל מנציבות האו"ם לזכויות אדם. לאחרונה, בעקבות ניסיון ההפיכה, השלטונות הטורקיים הנפיקו צווי מעצר ל –42 עיתונאים.
בדומה לכך, במהלך המושב ה -31 של מועצת זכויות אדם, שהתקיים במרץ, טורקיה העניקה את החסות העיקרית להחלטה לתמיכה במחאות לא אלימות. במהלך ההפגנות בפארק גאזי בשנת 2013 נהרגו 11 ונפצעו כ -8,000 בני אדם על ידי משטרת טורקיה.
"אנו קוראים למדינות דמוקרטיות כמו ארה"ב, שוודיה ושווייץ להסיר את טורקיה מקבוצות הליבה האו"ם העוסקות בחופש האינטרנט ומחאות לא אלימות. אומות שהן נושאות הדגל של זכויות האדם לא צריכות לאפשר לטורקיה לטייח את הפרותיה שלה", סיכם נוייר .