ז'נבה, 14 ביולי, 2016- בישראל מביעים דאגה מפני תמיכה של מספר מדינות האיחוד האירופי בהצעת החלטה על ירושלים, במושב אונסק"ו המתכנס באיסטנבול, עמנואל נחשון דובר משרד החוץ אומר שזה יהיה "מטורף" עבור מדינות האיחוד האירופי הנמנות בין 21 חברות הוועדה למורשת עולמית- פולין, פורטוגל, קרואטיה, ופינלנד- לקבל את הטיוטה הנוכחית "המכחישה את ירושלים היהודית" ואת הר הבית, ובכך "מכחישה את השורשים של אירופה הנוצרית".
בהודעה לעיתונות, הביע נחשון "דאגה" לתיקון הנוסח של האיחוד האירופי להצעת ההחלטה הערבית, ה"ממשיך להכחיש את הזיקה ואת היחס של העם היהודי להר הבית".
הדובר הוסיף כי "הצעת האיחוד האירופי ממשיכה להתכחש לקשר של העם היהודי להר הבית, וזאת למרות ההתנצלות של צרפת וההודאה כי טעתה כשתמכה באפריל בהצעת ההחלטה של הוועד המנהל באונסק"ו, הרואה בהר הבית אתר קדוש למוסלמים בלבד".
"הם חייבים להתעשת!", צייץ נחשון בטוויטר
#UNESCO – denying Jewish Jerusalem n Temple Mount amounts to denying the roots of Christian Europe. Will EU members agree to that? Crazy ..
— Emmanuel Nahshon (@EmmanuelNahshon) July 14, 2016
#Portugal#Poland#Finland#Croatia ,EU reps @#UNESCO heritage com. lead draft text not mentioning Temple Mount.They must come to their senses!
— Emmanuel Nahshon (@EmmanuelNahshon) July 14, 2016
הנציג הפלסטיני: עבאס לא מזכיר את הר- הבית בשל פחד מדאעש
הנציג הפלסטיני באונסק"ו מוניר אנסטאס אומר כי עבאס לא יכול להזכיר את "הר הבית" בשל פחד מדאעש
שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, הנוכח באסיפה השנתית של הועדה למורשת עולמית של אונסק"ו באיסטנבול עומד בראש המערכה נגד היוזמה האירופית, אמר ל- ynet כי: ""אמנם טורניר היורו הסתיים, אבל האיחוד האירופי נמצא באופסייד עמוק ובמקום להתמקד באתגריו עלול להוסיף צרות במקום שהן לא חסרות. קונצנזוס אירופאי בעד ניתוק הזיקה היהודית להר הבית שיא חדש של צביעות".
במהלך השיחות, דיווח ynet, כי השגריר שאמה הכהן שאל את השגריר הפלסטיני מוניר אנסטאס מדוע הפלסטינים אינם מכירים בזיקה היהודית להר הבית, ואינם כוללים במסמך את המונח "הר הבית" לצד המונח האסלאמי חראם אל שריף.
אנסטאס השיב, על פי ynet, כי אם הפלסטינים היו מכירים בהר הבית הרי שאבו מאזן והמלך עבדאללה היו הופכים ליעד מספר אחד של דאעש.
שאמה הכהן הגיב לדברים: "הקשר ההיסטורי של העם היהודי להר הבית אינו כפוף לרצונות והאיומים של דעאש בדיוק כמו שאינו כפוף לרצון או החלטות של מדינות זרות וארגונים בינלאומיים".
"הפלסטינים והירדנים אמורים להודות לאל על הריבונות הישראלית בהר הבית המקנה להם ולמקום חופש דת מלא והגנה מוחלטת מדעאש וההרס שהוא זורע באתרי מורשת תרבות ודת בכל המזרח".
הצעת החלטה ירדנית- פלסטינית שוללת זיקה יהודית לירושלים
בגרסה מוקדמת של הטיוטה הפלסטינית- ירדנית, מופיע לאל-חרם אל-שריף, המונח האסלאמי להר הבית, עשר פעמים מבלי להזכיר כלל כי הוא המקום הקדוש ביותר ליהדות במשך אלפי שנים.
צרפת תמכה בהחלטה דומה בוועד המנהל של אונסק"ו באפריל, אך בעקבות מחאה מספר מנהיגים הביעו חרטה. נשיא צרפת, פרנסואה הולנד, התחייב "לעמוד על המשמר" בהחלטה הבאה, בכדי לאשרר את החשיבות המשותפת של האתרים הקדושים. עכשיו זו הזדמנות עבור מר הולנד למלא את ההתחייבות שלו. ברזיל, שגם הביע חרטה, צריכה לפעול בדומה ולמלא תפקיד חיוני השבוע באיסטנבול.
מדינות ערב יכולות לצפות לתמיכה של 11 מתוך 21 חברי הוועדה. קובה, אינדונזיה, כווית, לבנון, תוניסיה וזימבבואה-כמעט בוודאות יתמכו בפלסטינים, בעוד חמש חברות אחרות: הפיליפינים, ג'מייקה, טורקיה, קזחסטן ואזרבייג'אן, צפויות לעשות את אותו הדבר.
מנגד, הייתה ציפייה מקרואטיה, פינלנד, פולין, פורטוגל, דרום קוריאה וטנזניה לנקוט בעמדה מאוזנת יותר, וכן מאנגולה בורקינה פאסו, פרו ווייטנאם.