גם כאשר מועצת זכויות אדם של האו"ם מגיעה יחד ככוח למען מטרה טובה, כפי שעשתה לאחרונה בישיבה מיוחדת על מצב זכויות אדם הקריטי בבורונדי, ידיה מוכתמות על ידי התבטאויות מגוחכות של מדינות מסוימות.
מספר פקידי או"ם- ביניהם הנציב העליון של האו"ם לזכויות אדם והיועץ המיוחד למזכ"ל האו"ם למניעת רצח עם – הזהירו מהחרפת המתיחות האתנית האלימה שפוקדת יותר ויותר את בורונדי מאז הכרזתו של הנשיא פייר נקורונזיזה, על שינוי בחוקה שיאפשר לו לרוץ לבחירות בפעם השלישית. עוד התריעה המועצה מהשיח הממשלתי והאיום הממשי לרצח עם. 47 חברי המועצה והמדינות שהשתתפו כמשקיפות הוזמנו ליטול את רשות הדיבור.
איראן, יותר מאשר להכיר בהתבטאויותיהם של בכירים בממשלת בורונדי, שהשיח שלהם זהה באופן מטריד לזה של ממשל רוואנדה ערב רצח העם ב- 1994, אישרה מחדש את "מחוייבותה לשלמות הריבונית והטרוטריאלית של בורונדי" וקראה לקהילה הבינלאומית "להעניק תמיכה לברונדי".
ונצואלה מצאה זמן להאשים את "ההשפעות הנפשעות של המשבר הפיננסי העולמי" ו"המשבר הקפיטליסטי", כגורם לצרות של בורונדי.
קוריאה הצפונית גנבה את ההצגה, אולם, גינתה את "הדיווחים הסלקטיביים והחד-צדדיים" של המצב וחזרה על העמדה החוזרת והנשנית שלה שדיאלוג זכויות אדם צריך להיות "חופשי מחד-צדדיות, כפייה, עימות וגינוי סלקטיבי המבוסס על מניעים פוליטיים, ומתעקשת כי "כל ניסיון להתערב בענייניה הפנימיים ולהטיל לחץ בלתי מתקבל על הדעת באמתלה של זכויות אדם אינו צריך להיות מוצדק".