ז'נבה, 19 במרץ, 2017 – ארגון זכויות האדם בז'נבה UN Watch, אשר הוסמך על ידי ארגון האומות המאוחדות כארגון לא ממשלתי במעמד מייעץ מיוחד עם מנדט לפקח על דבקות הארגון לעקרונות המגילה שלו, שלחה את המכתב הבא לראש ממשלת בריטניה תרזה מיי, הקורא לממשלתה לשקול לגרש את בכיר האו"ם לשעבר, ריצ'רד פאלק, אותו היא גינתה בעבר באופן רשמי שלוש פעמים בגין אנטישמיות.
________
19 במרץ, 2017
ראש הממשלה תרזה מיי הנכבדת,
בנאום שנשאת לאחרונה, אמרת, "וידאתי שהרחקנו קיצוניים- כולל מהסוג המפיץ דברי בלע אנטישמיים- למחוץ למדינתנו", וציינת את סלידתך מאנטישמים כמו דיאדון ותמיכתך בגרוש תומכי טרור כמו אבו חמזה ואבו קתאדה.
בהקשר זה, אנו מבקשים ליידע אותך כי מר ריצ'רד פאלק- בכיר לשעבר באו"ם אשר הוקע רשמית על ידי בריטניה בשלוש הזדמנויות שונות לפחות בגין אנטישמיות, ואשר תמיכתו בארגון הטרור חמאס הייתה כה קיצונית עד כי כך שהרשות הפלסטינית ביקשה לפטרו מן האו"ם נמצא כעת בארצך, והוא מתכנן לדבר השבוע באירועים שונים בלונדון.
אנו מפצירים בממשלתך לבחון את העובדות הבאות ותקדימים משפטיים, וכן לשקול אם לגרש מעודד זה של אנטישמיות ומאדיר הטרור הג'יהאדיסטי מבריטניה.
(א) בריטניה גינתה את ריצ'ארד פאלק בשל גזענות
1. הנוהג הדיפלומטי עבור בריטניה ומדינות האיחוד האירופי הוא למנוע ביקורת בפומבי על מומחים בתחום זכויות אדם של האו"ם. העובדה שמר פאלק הוא המומחה האו"ם היחיד בהיסטוריה שגונה בשל גזענות על ידי בריטניה, או כל מדינה חברה אחרת של האיחוד האירופי, אומר דרשני.
2. בשנת 2011, ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון, "גינה בחריפות" את הפרסום של מר פאלק של קריקטורה אנטישמית. התמונה פורסמה על ידי מר פאלק בבלוג שלו הראתה כלב חובש כיפה עם סוודר שעליו הכיתוב "ארצות הברית". הכלב השתין על פסל החירות בעודו אוכל עצמות אדם מגואלות בדם. פאלק גונה גם על אקט גזעני זה על ידי הבריטים וחברי הפרלמנט דיוויד בארווס ותרזה ויליירס.
3. בשנת 2012, משרד החוץ הבריטי גינה את מר פאלק שכתב תשבוחות על שער של ספר אנטישמי ארסי המתאר יהודים כנאצים, השואל אם "היטלר אולי צדק אחרי הכל". המשלחת הבריטית בז'נבה מחתה במהלך דיפלומטי במשרד זכויות האדם של האו"ם, והביעו את "החשש הכבד" מלונדון. הספר שזכה לתמיכתו של מר פאלק, "ה-מי הנודד?," מאשים את "היהודים כאנשים היחידים שהצליחו לשמור ולקיים חוקיים גזעיים, ההתפשטות והזהות הלאומית של רצח עם, כלל לא שונה מאדיאולוגיה אתנית נאצית".
4. יש לציין, הספר האנטישמי הזה שזכה לתמיכה פומבית על ידי מר פאלק הוקע אפילו על ידי פעילים אנטי-ישראליים מהנלהבים ביותר בבריטניה, וגונה כגזען, למשל, על ידי מייסד האינתיפאדה האלקטרונית עלי אבונימה. ועל ידי, טוני גרינשטיין, חבר הקבוצה האנגלית "יהודים למען החרמת מוצרים ישראלים," אשר נזף במר פאלק לאחר שכינה את הספר האנטישמי כיצירה "טרנספורמטיבי".
5. בחודש אפריל 2013, משלחת בריטניה לאו"ם גינתה את דבריו של מר פאלק אשר הטיל את האשמה בפיגוע בבוסטון על "פרויקט השליטה האמריקאי הגלובלי" ו "תל אביב". המשלחת הבריטית קבעה כי דבריו של מר פאלק היו "אנטישמים". אכן, המשלחת הבריטית הדגישה כי זו הייתה "הפעם השלישית שבה הייתה לנו סיבה להביע את דאגותינו על ההתבטאויותיו האנטישמיות של מר פאלק." מר פאלק גונה בו בעת על ידי מזכ"ל האו"ם ומנהיגי עולם אחרים.
6. הגינוי הבריטי הנ"ל למר פאלק אושר מחדש כעבור חודשיים, ביוני 2013, על ידי גב 'פיליפה תומפסון, סגן ראש הצוות לחוק שוויון ואי-אפליה במחלקה לזכויות אדם ודמוקרטיה במשרד החוץ בבריטניה ובחבר העמים.
7. צוות משרד החוץ הבריטי העוסק באי- אפליה קבע כי כתביו של מר פאלק הינם "תהודה של פרקטיקה אנטישמית ארוכת שנים של האשמת היהודים (לרבות על ידי האשמת מדינת ישראל) על כל מה שלא בסדר בעולם".
8. הבלוג של מר פאלק גדוש בהערות אנטישמיות מפי אורחים עליהם הוא מגן ומהלל, וטיפוח שנאה וחומר גזעני אשר הוא מסרב להסיר. לדוגמה:
– "הפרוטוקולים [של זקני ציון] הוא תיאור מדויק להפליא של מה שקורה עכשיו"
– "העולם מתחיל להבין עד כמה באמת רעילים מנהיגים יהודיים ואינדוקטרינציה תרבותית"
– "היהדות היא פירמידה של ביוש חברתי המובילה להצטברות גדולה של עושר על ידי אלה שבראשה"
(ב) הפלסטינים ביקשו לגרש את פאלק בשל תמיכה בחמאס ואמירות בנושא השואה
9. מר פאלק ותומכיו מבקשים לצייר את כל מבקריו של פאלק כתומכי ישראל בלבד. העובדות מראות אחרת. כפי שהתגלה בויקיליקס מתאריך 16 בפברואר 2010, הרשות הפלסטינית בקשה לפטר את פאלק מהאו"ם, לאחר שהודה כי הוא "לוחם חמאס". הפלסטינים גם התנגדו להערותיו השנויות במחלוקת של פאלק על השואה.
10. מר פלק גונה גם על ידי מזכ"ל האו"ם לשעבר באן קי מון, ממשלת קנדה, שגרירת ארה"ב לשעבר סוזן רייס, ארגונים אנטי -גזעניים וחברי פרלמנט מרחבי העולם.(ראה סיכום מצורף בהצעה להחלטה לשנת 2013, שהופצה במסמך האומות המאוחדות A / HRC / 23 / NGO / 27).
(ג) החוק הבריטי ותקדימים התומכים בגירוש ריצ'רד פאלק בגין גזענות
11. על בסיס החוק הבריטי ותקדימיו, ובהתבסס על פעולותיו של מר פאלק, שהניעו את ממשלת בריטניה לגנות אותו בפומבי בשל גזענות ואנטישמיות בשלוש הזדמנויות שונות, יש לגרשו מבריטניה.
12. כידוע לך, לשרת הפנים יש את הכוח לשלול כניסתו של אדם "אם היא סבורה שנוכחותו בבריטניה אינה תורמת לטובת הציבור או אם הרחקתו מוצדקת בטענה להפרת הסדר הציבורי". מצוין כי [ג] להיכנס לבריטניה היא פריווילגיה, ואנו מצפים מאלה שמגיעים לכאן לכבד את הערכים המשותפים שלנו".
13. מכיוון שבריטניה גינתה בפומבי שוב ושוב את מר פאלק על טיפוח אנטישמיות, אין ספק כי נוכחותו בבריטניה אינה תורמת לטובת הציבור; וכי הוא אינו מכבד את הערכים המשותפים שלכם בהתנגדות לאנטישמיות; וכי, בהתאם לכך, מר פלק אינו זכאי לבקר את בריטניה.
14. בעבר, בריטניה אסרה כניסתם או גירשה אנשים רבים על פעולות שמעולם לא עלתה לרמה שעוררה מספר גינויים ממשלתיים בריטיים קודמים על גזענות. לדוגמה, בשנת 2015, בתפקידך הקודם כשרת הפנים, מנעת את כניסתו של הראפר האמריקאי טיילר דה קריאייטור, משום שנכלל "במסגרת רשימת ההתנהגות הבלתי מקובלת על ידי הצהרות שעשויות לעודד שנאה, דבר שעלול להוביל אלימות בקרב הקהילה הבין-קהילתית בבריטניה ". כמו כן, ההתקפות המילוליות החוזרות ונשנות של מר פאלק על העם היהודי, כפי שתועדו לעיל, עשויות לטפח שנאה העלולה להוביל לאלימות בין-קהילתית בבריטניה.
15. כפי שציינת בנאומך בדצמבר, את אסרת על כניסתם מספר אנשים בגין "איסלאמופוביה". בשנת 2011, בריטניה מנעה כניסתו של הכומר האמריקאי טרי ג 'ונס. משרד הפנים הסביר כי בריטניה "מתנגדת לקיצוניות בכל צורותיה, ולכן הוצאנו את הכומר טרי ג'ונס מבריטניה. הערות רבות של הכומר ג'ונס מעידות על התנהגותו הבלתי מקובלת". כמו כן, הקיצוניות והגזענות של מר פאלק גונתה על ידי בריטניה, מזכ"ל האו"ם ומנהיגי העולם, ומהווים עדות להתנהגותו הבלתי מקובלת.
16. אחרים שנאסרה כניסתם לבריטניה על בסיס דומה כוללים את מארח הרדיו מארה"ב, מייקל סבאג'; פרד פלפס ובתו שירלי פלפס-רופר מהכנסייה הבפטיסטית של וסטבורו; המטיף וחבר פרלמנט מטעם חמאס יונס אל-אסטל; סטיבן דונלד בלאק מהקו קלוקס קלן. כמו כן גם עיתונאים או מטיפים דתיים, אנשי אקדמיה או מומחי זכויות אדם כביכול, כמו מר פאלק, אינם נהנים מחסינות על הסתה גזענית או על תמיכתם באלימות טרור מצד חמאס וקבוצות אחרות.
מכל הסיבות הללו, אנו קוראים לך לשקול לגרש את מר פאלק מבריטניה מיד.
בכבוד רב,
הלל נוייר
מנכ"ל
United Nations Watch
ז'נבה, שוויץ