יו"ר סעודי בצוות במועצה לזכויות האדם קורא ל- "שוויון מגדרי"

שגריר ערב הסעודית, פייסל בן חסן טראד (משמאל), נבחר בשנת 2015 ליו"ר צוות במועצה לזכויות האדם הבוחר את מומחי זכויות האדם של האו"ם. מיכאל מולר (מימין), מנכ"ל משרדי האו"ם בז'נבה. צילום: פייר אלבוי.

               

פייסל חסן טראד, הנציג של ערב הסעודית במועצת זכויות אדם של האו"ם, הודה לחברים על "הבעת אמונם", במכתבו האחרון כיו"ר הוועדה המייעצת למועצה לזכויות האדם של האו"ם לשנת 2015, והציע דרכים לשיפור שיטת העבודה.

המסמך, החתום על ידי השגריר טראד וארבעה חברי צוות נוספים, דן בהרחבה בחשיבותו של "שוויון מגדרי".

אולם, הדו"ח האחרון שפרסם אמנסטי אינטרנשיונל מראה כי לנשים סעודיות "מעמד נחות בפני החוק" בכל הנוגע לענייני משפחה.

על פי מדד הפערים המגדריים העולמי (Global Gender Gap Index) של הפורום הכלכלי העולמי לשנת 2015, ערב הסעודית מדורגת כמעט בתחתית, במקום ה- 134 מתוך 145 מדינות.

בשנת 2016, צפוי נציגה של תאילנד צפוי להחליף את סעודיה במושב האסייתי בצוות מועצת זכויות האדם. המינוי החדש טרם הוכרז, והאו"ם לא גילה כיצד הם נבחרו.

סעודיה נשארת חברה בעלת זכות הצבעה מלאה במועצה ה- 47 של האו"ם, ובכך מבטיחה את חסינותה. הממלכה הפונדמנטליסטית לא גונתה מעולם בהחלטות מועצת זכויות אדם, לא מונה דווח מיוחד, ועדת חקירה, או נקבעה ישיבה מיוחדת בעניינה.

 

UN Watch
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.