ז'נבה, 3 במרץ, 2016 – UN Watch קראו היום לשגרירת ארצות- הברית של האו"ם, סמנתה פאוור, לחדול משתיקתה כנגד ההסתה האנטי–ישראלית המתמשכת של אונר"א.
לאחר שדוברת הסוכנות בארה"ב, לילה מוכביר, סגרה את חשבון הטוויטר שלה בעקבות ביקורת רחבה על תמיכתה הפומבית ב"שבוע האפרטהייד הישראלי".
"כל עוד שארצות הברית נותנת סיוע ענק בסך 400 מיליון דולר בשנה, לסוכנות האו"ם שאמורה להיות ממוקדת אך ורק לסיוע הומניטרי, השגרירה פאוור וממשל אובמה חייבים לסיים את מדיניות השתיקה הבלתי מוסברת שלהם אל מול הפרת הניטראליות השערורייתית האחרונה על ידי פקידים הקשורים לאונר"א", אמר ההלל נוייר, מנכ"ל UN Watch, ארגון כלב שמירה לזכויות אדם לא ממשלתי המבוסס בז'נבה.
הציוץ של מוכביר הגיע זמן קצר לאחר שהיא ועמיתיה באונר"א ארה"ב נפגשו עם הנציב הכללי של אונר"א, פייר קראנבול, שהדגיש בפניהם את חשיבותה של שתדלנות מטעם אונר"א בקונגרס האמריקאי והסיוע הכספי בסך 400 מיליון דולר.
כאשר הציוץ של מוכביר נחשף היא מייד נעלה את החשבון שלה לצפייה ומאוחר יותר סגרה אותו לגמרי.
"זה מטריד מאוד שהשגרירה פאוור לא אומרת דבר, וזאת אחרי שאנחנו שוב ושוב שלחנו לה הוכחות מתועדות של הסתה בוטה לטרור על ידי יותר מ -30 מורים באונר"א ופקידים שונים בארגון במהלך ששת החודשים האחרונים. על אותה שתיקה היא שמרה שוב כשבקרה באופן אישי במוסדות אונר"א בחודש שעבר. שתיקת ארה"ב על הסתת אונר"א שולחת מסר מסוכן בכל פעם כאשר פלסטינים המתחנכים במוסדות אונר"א מבצעים כמות חסרת תקדים של דקירות ומעשי טרור אחרים, וזה חייב להיפסק מייד".
למטה: אחד מני הפרסומים הרבים של אחד מעובדי אונר"א ברשתות החברתיות מסיתים לטרור, הפרסום תועד בדו"ח של UN Watch שנשלח לשגרירת ארה"ב לאו"ם, סמנתה פאוור.