10. סוכנות האו"ם בבירות המאגדת 18 מדינות ערביות פרסמה דוח המאשים את ישראל ב"אפרטהייד".
בתגובה לכך, הלל נוייר, מנכ"ל UN Watch, נטל את רשות הדיבור ושאל את אלג'יריה, עיראק, סוריה, מצרים, לוב, לבנון, תימן והאחרים, שאלה פשוטה: "איפה היהודים שלך? ". בחדר נותרה דממה. נאומו של ארגון " UN Watch" הופץ באינטרנט, וזכה ללמעלה מ- 5 מיליון צפיות ברחבי העולם.
חודש מאוחר יותר חשף האו"ם את בחירתה של ערב הסעודית לאותה ועדת זכויות נשים – ואת העובדה שלפחות חמש מדינות באיחוד האירופי הצביעו לסעודים. הסיפור הפך לויראלי, ויצר שערורייה גדולה בבלגיה, שבה הודה לבסוף ראש הממשלה בהצבעה והתנצל, והעניין הצית מחלוקות באירלנד, בנורווגיה ובשבדיה. לסרטון.
8. בחודש יוני חתמו 16 סוכנויות האו"ם על הסכם עם "מדינת פלסטין" להקצות סכום חסר תקדים של 18 מיליון דולר למימון התקפות של לוחמה משפטית על ישראל, במסווה של זכויות אדם, ובמשפט הבינלאומי תחת "משא ומתן ".
קמפיין האו"ם ביקש לשחוק את יכולתה של ישראל להגן על עצמה מפני התקפות טרור של חמאס וחיזבאללה. כפי שסוקר בפוקס ניוז, "קבוצת מעקב עצמאית שבסיסה בשוויץ, היו הראשונים להתריע ולבקר את האו"ם, המנכ"ל הלל נוייר קרא לארה"ב, קנדה ואוסטרליה ודמוקרטיות אחרות להבטיח כי תרומותיהם של משלמי המסים לא ינוצלו לרעה על מנת לערער את מוסדות האו"ם באמצעות הסלמה של התקפות פוליטיות על ישראל".
7. באוקטובר, פרסם מייקל לינק, דווח האו"ם לפלסטין, דו"ח המצדיק חרם כלכלי על חברות ישראליות.
כאשר הגיע לינק למטה האו"ם בניו יורק למסיבת העיתונאים השנתית שלו, הוא נבהל כששלושה עיתונאים שונים קראו תיגר על הדו"ח המוטה שלו וסמכויותיו. הכתבים הציגו את מכתב התלונה של UN Watch למזכ"ל האו"ם, שהתנגד לקריאתו של לינק לחרם ולהתעלמותו מהפרות זכויות האדם של הרשות הפלסטינית ושל חמאס. לינק המשיך לטעון ולשקר כי הוא "לא מודע" שהוא יכול להתייחס להפרות זכויות האדם של הפלסטינים.
הודות לקמפיין של ארגון "UN Watch, ממשלת ארה"ב פרסמה הודעה בה נכתב כי "דבריו של מר לינק, ועצם קיומו של דו"ח זה, מדגישים את ההטיה האנטי-ישראלית הכרונית של מועצת זכויות האדם, ארה"ב תמשיך להתנגד לניסיונות לערער את האו"ם באמצעות פעולות שמכוונות לישראל באופן לא הוגן ".
6. ארגון הבריאות העולמי של האו"ם סימן את ישראל כמפרה היחידה בעולם של "בריאות נפשית, פיזית וסביבתית", ובלחץ משטר אסד, מחק חלקים מדו"ח המשבח את פעולות ישראל ברמת הגולן.
5. דוברוקה סימונוביץ', מומחית האו"ם לאלימות נגד נשים, ביקרה בישראל ובשטחים וסיכמה: כשגברים פלסטינים מכים את נשותיהם, זו אשמת ישראל.
מנכ"ל ארגון, UN Watch נטל את רשות הדיבור וקרא תיגר על הדו"ח של חוקרת האו"ם: "מדוע לא הזכרת את הטלוויזיה הפלסטינית הרשמית שמשדרת באופן קבוע מטיפים מוסלמים שמספרים לאנשים איך להכות את נשותיהם?"
בתגובה, יו”ר המושב, הנציג מטעם מצרים, עמר אחמד רמדאן, חרג מהפרוטוקול ואמר: “אני רוצה להודות לך, אבל אני לא יכול – כי אני חושב שאתה צריך לכבד את המועצה הזאת יותר בזמן הקרוב.”
הנציג המצרי שכיהן כיו"ר המושב, : "אני רוצה לומר תודה, אבל אני לא יכול", אמר השגריר עמר רמדאן. "כי אני חושב שאתה צריך לכבד את המועצה הזאת יותר." לחץ על וידאו. לסרטון
4. בטקס השנתי של האו"ם להפיכת המדינה היהודית לשעיר לעזאזל, העצרת הכללית של האו"ם אימצה 20 החלטות חד-צדדיות נגד ישראל – ורק שש החלטות (ביחד) נגד מדינות אחרות. במפגש חירום שנערך בשבוע שעבר, קראו המדינות הערביות והאסלאמיות לגנות את ארצות הברית על ההכרה בירושלים כבירת ישראל, ובכך נסללה הדרך לקבלת ההחלטה 21 שתשמש כביקורת על המדינה היהודית.
3. אונסק"ו שללה את המנדט שלה להגן על אתר מורשת עולמי על ידי אימוץ החלטה להכיר בחברון- העיר הקדושה השנייה ביהדות בה נמצאת מערת המכפלה – כאתר מורשת עולמית של הפלסטינים.
ארגון UN Watch חשף כי אונסק"ו דחה את עצת המומחים שלו, שהתנגדו להכרה הפלסטינית בשל אי-ההכרה כראוי במורשת היהודית והנוצרית של חברון.
2. אונר"א השיקה קמפיין עולמי המציג את תמונתה של ילדה בת 11, "איה מעזה", בבניין מופצץ, המציג את ישראל כמדכאת אכזרית של ילדים פלסטינים – UN Watch חשפו כי התמונה היא זיוף : התצלום היה מסוריה. הסיפור הפך ויראלי באינטרנט. אונר"א הובכה מאוד, ונאלצה להסיר את התמונה ברחבי העולם.
1. הנציב העליון למועצת זכויות אדם באו"ם, זייד ראאד אל-חוסיין, טרח בשנה האחרונה בהכנות להשקת מסע חרם נגד ישראל על ידי יצירת רשימה שחורה של חברות הפועלות ברובע היהודי בירושלים ובאזורים יהודים אחרים הנמצאים מעבר לקו שביתת הנשק מ- 1949. הדו"ח יוגש החודש ויוצג בפני המועצה בחודש מארץ. ארגון "UN Watch" יוביל את המאבק ב"רשימה השחורה ", מה שכינתה השבוע ניקי היילי "היצירה המכוערת" של מועצת זכויות האדם.